Poate cunoști sentimentul: ești acel copil mic care îți duci ghiozdanul de școală în spate de fiecare dată când ai ore de geografie și aștepți cu nerăbdare ca profesorul să întrebe un anumit lucru iar tu să cunoști răspunsul. Fără a suna “bătrânește” dar când eram copil, nu avea un calculator acasă, iar vara tot ce îmi revenea să fac era să îl ajut pe tata în atelierul lui de tâmplărie, să merg la ștrand (până era) să trag la văiugă (banat) etc, dar mai erau duminici când după masa de prânz mă uitam în Atlas aiurea (vorbesc serios) să învăț eu, unde este acel sau acel oraș. Am început să mă uit atent la orașele care sunt în zona mea prima oară, pe urmă să privesc și în alte părți. Vrei nu vrei, ochii te duc în 80% din cazuri în zona Balcanică. Cel puțin așa era pentru mine.

În perioada 22 iunie-2 iulie la invitația lui Doru, Zdeto si Mircea mergem în cele 4051 de km după calculele mele, unde am ocazia într-un final să vad 6 (includ aici și România) din cele 13 țări care fac parte din peninsula Balcanică: Aceasta este ea (mie îmi vine să o scriu balkanica … )

Sursa Poza: www.worldatlas.com

Plecarea este din București, urmează pe rând: Bulgaria, Turcia, Grecia, Macedonia, Serbia iar rugămintea mea este: dacă ai fost pe undeva prin tarile care urmează sa hoinărim, apreciez recomandările de tipul: asta nu trebuie ratat ! Nu mă interesează cluburile, țin să specific ! Aceasta până la urmă este și ideea acestei expediții, vom descoperii locurile unde merită să mergi. “Balcaniada” este o competiție (dex) ca urmare, sporturile extreme sau mai puțin extreme intră în ecuație – escalada, rafting, scufundări, freediving, canyoning, hidrospeed, deepwatersolo, navigație, parapantă, ski pe apa etc) vom scrie despre toate ! unde sunt, recomandările etc. Vrem să arătam cum altfel să-ți petreci vacanța ! Ai 20 sau 22 de zile libere pe an de la firma la care lucrezi, iar noi insistăm să nu mergi într-o stațiune oarecare obișnuită, ci să iți deschizi mintea și orizonturile, pentru că sunt atâtea lucruri despre care nu se scrie nici măcar în cărțile de geografie a fiecărei țări în parte.

Pe parcursul a celor 4000 de km, am să scriu ce descopăr în aceste tari, am să atașez poze, și am să spun ce sa mănânci și ce nu ! Asta dacă voi descoperi ceva care să nu-mi placă.

Balcaniada este coordonată de Fundatia Friends for Friends. Ei sunt cei responsabili de logistica și multe alte detalii ale acestei expediții.

Sponsor principal: Romtelecom.

Partener turistic: Tvtravel.ro (un serviciu oferit de Christian Tour)

Partener auto: Porsche Inter Auto.

Partener foto-video: F64 Studio

Iar ce e cel mai frumos să fie la final: Acesta este traseul nostru ! iar eu abia aștept să descopăr cât de frumos poate să fie cerul unei alte țari !

Sursa: /www.dorupanaitescu.ro

Proiectul Balcaniada este o initiativa a Fundatiei Friends for FriendsSponsor principalRomtelecom. Partener turistic: Tvtravel.ro (un serviciu oferit de Christian Tour) Partener auto: Porsche Inter Auto. Partener foto-video: F64 Studio


Comments

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.