Era o vineri in jurul acelei ore in care iti doresti sa pleci de la birou si sa te indrepti spre weekend, chiar daca weekend-ul nu reprezinta neaparat o escapada spre munte, mare sau vreun citybreak intr-o alta tara. Ora perfecta, iar noi plecam din Bucuresti spre Fundata, intr-o alta aventura Goodyear4x4, cu sprijinul Tiriac Auto.

DSC_4057

3 zile de condus pe drumuri care mai de care, cu privelisti demne de un tablou… Pante care nu credeam ca pot fi urcate (spre cabana Ciucas, de exemplu) si o vreme de stat in casa este descriere perfecta dupa parerea mea a celor 3 zile, iar de data aceasta, despre traseu si drumuri veti citi foarte putin. Astazi, prefer sa pun accentul pe oameni si povesti in loc de locuri, masini, anvelope etc.

DSC_4138

Pe un camp oarecare, la o distanta relativ scurta de prima masina, la noi se vehicula ideea ca mergem mai bine ca cei din fata. Evident ca asa a si fost, dar nu pentru ca eram noi mai buni, ci pentru ca vedeam greselile primei masini. Daca eram noi primii, cei dupa noi mergeau ei mai bine, din acelasi considerent. Vezi greseala altuia si tu incerci sa nu o faci, exact ca in traficul de zi cu zi pe soselele patriei. Este logic, daca il vezi pe cel din fata ca a dat intr-o groapa nu mergi si tu pe acolo ca sa intri si tu in groapa aia pentru ca te-ai simti mai putin special daca nu ai da in respectiva “denivelare” din asfalt, tragi de volan si mergi mai departe.

In alte 2 situatii care implicau o piatra mare sau mai multe. In prima situatie Doru cara pietre mai mari si le pune pe “sosea” peste o dala de beton ce forma un pod, ca sa putem trece peste, spre deosebire de ziua urmatoare cand am oprit pe un drum printr-o padure ca sa inlaturam bolovanii de pe sosea pentru ceilalti, pentru cei care nu au garda la sol destul de inalta pentru un drum denivelat. Era destul de mare si pentru noi.

Fiti cu ochii in 4 cand mergeti in paduri, nu stati cu spatele la padure! Asa ne invata Doru si acelasi lucru va transmit si eu voua, are logica :) si continui cu un ultim sfat, daca vorbiti cu cineva si va spune ca merita sa mergi pana acolo, s-ar putea ca intr-adevar persoana sa aibe mare dreptate. Exemplul din ziua de duminica m-a facut sa-mi regandesc perceptia initiala: eram pe un drum oarecare din spre barajul lacului Rausor, in continuarea albiei raului. Am oprit pe un pod banal pentru o poza banala cand, facand planul de actiune cu intoarcerea spre casa, un coleg de birou al lui Cosmin, opreste la marginea drumului pe principiul “daca eram vorbiti, nu ne sincronizam asa” cu care am intrat in vorba. Povesteste despre o cascada dupa cabana Cuca (o fi venit numele de la cuca-macaii?) pe care a pozat-o pentru a-si salva ziua, ca tot nu a putut sa faca ceea ce voia. Stateam nedumeriti, dadeam din umeri, strambam cu gandul ca mai trebuie sa mergem si ca trebuie sa mergem si pe jos pana in momentul in care ne-a aratat poza. Instant am decis in cor ca mai avem timp si ca nu ne grabim. O veti vedea si voi mai jos, eu zic ca a meritat si drept urmare, pe cand suneti pe drumuri, uneori este bine sa mergi si dincolo de asfalt, s-ar putea sa descoperi o “oaza” sau o cascada frumoasa ;)

Acuma, privelisti, pana la urma, prin poza transmiti mai multe decat prin text.

Pentru aceasta poza am mancat ceva praf… Nu este foarte bun la gust (ceea ce probabil stiti)

DSC_4048

Am urcat o panta pe care nu credeam ca o vom urca. Dupa ea, acest “hop” pe o lumina slaba si dupa ce soarele a apus de ceva vreme. Pana acuma, tura aceasta spre Fundata a fost cea mai dura. Pe bune. Pante, ploaie, noroi etc.

DSC_4088

DSC_4094

Aceasta este vederea nocturna de la balconul unde am fost cazati. O poza cu expunere de 30 de secunde.

DSC_4097

Si vederea de dimineata, sambata, inainte de a porni la drum.

DSC_4281

Aici, am gresit drumul dar am decis sa fac si o poza. Parca are o tenta de Jurasic Park, nu? :)

DSC_4186

DSC_4198

La padurea virgina, unii dintre noi se plimbau prin padure sperand sa vada ursi. Altii am ramas sa facem poze

DSC_4227

DSC_4250

DSC_4266

Sus in deal este o casa.

DSC_4284

Intrarea pe cheile Dambovicioarei

DSC_4307

Pentru aceasta poza am “cazut” in apa :))

DSC_4332

Va vine sa credeti ca lacul acesta se numeste Rausor? Intr-adever, un “rausor” :)

DSC_4343

In drum spre  cascada ascunsa, amintita mai sus

DSC_4355

Ea este, am mers prin padure cam jumatate de ora.

DSC_4376

DSC_4381

Contrast :) pe drumul de intoarcere

DSC_4413

Si ultima poza din ziua de duminica

DSC_4438

Daca sunteti pasionati de offroad sau doriti sa il experimentati, va invit sa va inscrieti in concursul care are ca premiu un weekend alaturi de echipa #goodyear4x4 – Eu va garantez, va fi un weekend pe care il veti savura din plin! Aici va inscrieti. Bafta :)


Comments

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.