Im amintesc ca la intrarea in Romania prin vama Nadlac (prin 91-92), pe partea dreapta a DN7, era o structura metalica inalta pe care era un nene pe un cal, alergand bovine. Era prima reclama la Marlboro si primul lucru “ca in filme” pe care l-am vazut atunci. Sa nu mai zic ca eu credeam ca reclama respectiva va ramane acolo pentru totdeauna, dar la fel am crezut ca si inghetata va ramane 150 de lei… Asa era imprimat pe geam… Eu am dedus doar logic, cu mintea mea pe atunci.

Nu mai tin minte cand a disparut reclama de langa DN, la fel cum tin minte plopii inalti, dar nu tin minte cand i-au taiat pentru a largi DN-ul. Detalii, trecem peste. Ce vreau sa spun, este ca la un moment dat, dadea pubertatea cu mine de pamant, mai adaugi anturaj prost si hop te trezesti ca vrei sa pari mare si bagi tigara in gura. Proasta decizie, dar na… Ok, am incercat tot felul de brand-uri de tigari, iar primul Marlboro l-am incercat intr-o seara tarzie de joi, prin 2005. Am ramas fara tigari, am cerut una imprumut. Stiti voi, clasicul imi dai o tigara te rog? De atunci, cumparam acelasi pachet clasic, rosu scurt. Toti prietenii mei stiu ca eu asta prefer.

Pe 20 martie, am fost sa-mi gasesc perechea. Tineti minte poza aceasta?Am ajuns, am vazut prezentarea si am plecat, urma sa-mi stric masina a doua zi, doar ca nu stiam :)

Marlboro

Era un teasing foarte fain, dupa parerea mea, pentru ceea ce urma sa fie party-ul de lansare a noilor pachete de Marlboro.

Acuma, sincer vorbind, nu-mi place noul design si nu-mi place faptul ca “mi-au” modificat gustul tigarii dupa atata timp. Sa ne intelegem, tigara are 99% acelasi gust ca si inainte, dar eu observ acel 1% si nu este pe placul meu. Continuand la capitolul design :) Sorry, dar zic adevarul. E incomplet din punctul meu de vedere.

Marlboro-new-vs-classic

 

Marlboro-new-vs-classic2

Incerc sa-mi dau seama de ce au modificat un aspect “legendar” cu unul la care te uiti dubios la vanzatoare, crezand ca iti da un alt brand de tigari. Sa faci un remake la Harley Davidson and Marlboro Man cu acest pachet? Mai bine nu :) Continuand cu design-ul, uite o poza din colectia mea de pachete goale. O alternativa mult mai frumoasa, parerea mea.

Marlboro-special-collection

Eu am inceput sa fumez aceste tigari, pentru ca marca respectiva mi-a vandut un vis, astazi din pacate imi vinde un produs.


Comments

 • Ivo, probabil că se pregătesc pentru noua directivă europeană care va interzice afişarea brand-ului pe pachetul de ţigări.

  • Ivo

   Vlad, tind sa cred ca ai dreptate, iar cauza, nu vreau sa o spun/sa o discut :)

  • Directiva privitoare la tutun se schimbă odată la 10 ani. Cea veche era din 2004, deci în 2014 a fost emisă alta. Pentru UE nu se prevede plain packaging, dat fiind eșecul unui astfel de demers în Australia, dar probabil avertismentele de pe pachete și pozele de pe spate vor deveni mai mari, partea de branding micșorându-se.

   Marlboro își atacă brand-ul principal, încearcă să îl tragă pe un segment demografic mai tânăr, tradițional marca asta era pe segmentul middle aged. După eșecul cu New Marlboro Red de acum 2 ani, când au încercat să atragă tinerii de pe Kent 8, au atacat acum și ceea ce mai rămăsese din brand-ul de renume. Om vedea dacă a fost o decizie înțeleaptă.

 • Cred ca nici aroma care o avea tigarile prima oara cand le ai fumat nu mai seamana cu ceea ce fumezi acum. Asa ca in curand toate tigarile vor fi la fel asa ca ce mai conteaza ce scrie pe pachet.

 • Acum este de proasta calitate.Nu il mai pot fuma…

  • ada

   Are un gust iute noul malboro, filtrul e unul lung impartit in doua si micsoreaza tigara, pachetul ca aspect dezastru, eram sa ma cert cu vanzatoarea ca imi da altceva. Pe toate le-au facut cu un tutun prost si un filtru cat mai lung.Le tot schimb si nu mai stiu ce sa iau mai ales ca si costa o gramada.

 • Bwebwe

  Intradevar dupa 20 ani de fumat Marlboro regret ca am ajuns sa caut inebunit prin lidl ultimele 10-15 pachete de Marlboro rosu Clasic, parerea mea este ca au schimbat 50% din gustul clasic , sunt slabe si usturatoare ,am preferat sa fumez Lucky Strike de cat mizeria asta de Marlboro red 10 sau ce dreaq nr, l-au mai pus ,si cu acesta ocazie le transmit celor de la Marboro un clasic “red” Fuck you all who have had the idea to change the flavor

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.