Stiu ca astazi este 1 aprilie si marea majoritate a lumii va incerca sa va pacaleasca, intr-un fel sau altul, dar eu nu am de gand sa o fac, nu-mi vine :) Deci va spun una din povestile mele. Aveam 19 ani, cred, si am ramas singur in Praga pentru aproape 2 saptamani. Pfoai, veselie pe capul meu! Planuiam unde sa ies, unde sa fie mai multe gagici, din astea, de 19 ani. Nu m-am gandit la un aspect: ok, dar eu ce mananc? Nu ca nu ai sti sa-ti faci cartofi prajiti si oua, dar na, te mai saturi si de asta. Asa am decis sa-mi fac primul gratar! Voiam sa mananc carne. Cumparat totul, fel si fel de sosuri si ma apuc de treaba. Stateam la bloc, deci grill electric. Invart eu carnea in stanga, in dreapta, o mai stropesc (repet, habar nu am ce fac) o mai condimentez, cartofii erau gata, ii asez pe farfurie, pun carnea langa, deschid berea, pornesc dvd-ul cu Friends.

Cu greu am reusit sa tai prima bucata de gratar a la eu. Am gustat… Pe langa faptul ca avea un gust de calcaie si mirosea aproape la fel, se mesteca mai greu ca o talpa de cauciuc. Aceasta a fost prima mea cina, facuta in intregime de mine, cand vine vorba sa-ti faci si altceva in afara de ceva paste dubioase sau clasicul ou cu cartofi.

Am experimentat mancaruri intr-una in urmatoarele zile, cand sa descopar ca, de fapt, imi place sa gatesc, imi place sa stau in bucatarie si nu-mi place cand cineva ma intrerupe sau nu face ceva cum cred eu ca e bine, dar asta e alta treaba :) Ce voiam sa spun este ca asa am inceput eu sa gatesc ocazional, invatand singur pe o strada oarecare din cartierul Ziskov al orasului Praga. Am uitat sa specific ca si cainele s-a chinuit sa manance primul meu gratar…

Pazea! Eu gatesc ocazional si cand ma apuca si mai niciodata nu respect o reta intru totul. Deci, eu nu sunt bucatar, ca sa clarificam asta :D

Totusi, daca vreti un mic dejun rapid, copios si evident, foarte bun! Incercati un sandwich improvizat a la eu :))

– 3 paini mici feliate

– o felie de ardei gras (mai groasa, in ea prajesti oul)

– un ou

– o taietura (cred ca asa-i spune) de salata verde (pe latime, fasie, cam 1,5 cm)

– branza topita si smantana, pentru a unge painea (interior)

– cam 50g morcov ras

– 2 felii de rosii

– margarina si ulei de masline plus cimbru (ca sa prajesti painea cu crusta (o pui cu margarina in jos) si sa-i dai gust, stropesti cu ulei de masline si pui cimbru)

– bacon sau jambon sau ce vrei tu (eu am pus si salam de Nadlac, prajit)

– topping final, rodie si sosul meu secret picant – (in cel mai rau caz, ketchup picant) Se pune peste ou, sub rosii si salata, plus pe a doua felie de paine.

Asa incepi

DSC_8798

Asa ar trebui sa arate

DSC_8804

Asa arata taiat

DSC_8808

Am devorat un Pepsi rece dupa acest sandwich de numa numa! Acuma, daca esti in ale gatitului, sau esti mai rapid ca Flash in a prepara ceva in bucatarie, astaziĀ  este ultima zi in care mai poti castiga un premiu pentru asta. Fa repede ceva, si pune o poza pe instagram cu hashtag-ul #pepsifunfood evident, langa un Pepsi.

Tulai, am scris 550 de cuvinte despre mancare :)


Comments

No one has said anything yet.

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.