Stateam in Timisoara pe vremea cand am vazut pentru prima data Walk the Line, un film care prezinta viata personala si ascensiunea lui Johnny Cash ca artist. Aveam 21 de ani, parca… Irelevant, cert este ca un monolog din film l-am retinut, un monolog care te inspira. Un monolog pe care o gramada de asa-zisi artisti de muzica din Romania ar trebui sa-l aiba deasupra pupitrului de mixaj, sau ma rog, cum ii se spune. Uite fragmentul cu monologul din film.

 

Stiti voi visele alea din copilarie. Eu, de exemplu, voiam sa fiu astronaut sau pilot. Nu mi-a iesit nici una, nici alta. Desi iubesc ceea ce fac astazi, nu pot sa nu ma intreb cum ar fi daca ar fi fost altfel. Nu regeret, ca sa ne intelegem, doar ma incearca gandul, iar asta imi declanseaza imaginatia. La un moment dat, pe vremea cand Nigel Mansell inca pilota, imi doream sa fiu pilot de formula 1… E bine sa visezi :)

Hai sa-ti prezint un scenariu care ar putea sa-ti fie familiar, sau hai sa-ti prezint o actiune a unui vis.

Ionut Tecuceanu El este John (asa-i spun eu), pe numele lui Ionut Tecuceanu, un om de un caracter aparte si bun simt iesit din comun, 7 ani de acasa si cam atat, ca nu sunt agentul lui de PR. Deci John si-a inaintat demisia la locul de munca. De atunci, si-a luat inima in dinti, bagajul in mana si presupun ca avea chitara pe umar (nu stiu, detalii) si a plecat in Dublin de nebun, doar ca sa-si urmeze visul de a canta.
A cantat pe strada, prin pub-uri etc. Dupa ceva ani, intr-un final, “boul” (boul pentru ca are o voce foarte faina si canta foarte bine! Si trebuia sa faca acest pas mai devreme, dar no… Acuma s-a hotarat) urmeaza sa-si inregistreze primul album solo intr-un studio. Ca orice lucru facut la un nivel, costa.
Aici intervine puterea internetului si Social Media. Marta (fiind ea mai hotarata, asa, de felul ei) a initiat un “val” care sa il ajute pe John sa-si poata realiza ce si-a propus. Visele sunt ca hobby-ul, costa… (Eu am spus asta, astazi)

L-am sunat pe seful meu, i-am spus ca trebuie sa il sprijinim pe om, i-am dat argumentele necesare, i-am spus despre ce sume ar fi vorba si i-am cerut sa aiba incredere in judecata mea. Parca il vedeam cum sta dupa birou, se gandeste, face 1+1 si pe urma spune: Ok!

Zbang! o piatra de pe inima luata! Il ajutam pe John! De ce? Simplu: Credem in el :)
Aici intervi tu, cel/cea care citesti. Proiectul acesta mai are nevoie de sprijin, iar daca ai 1 euro pe card, sau mai multi, poti sa contribui la acest proiect intrand aici.  (gasesti si povestea lui John, mai pe larg)

RunawayJohn-IonutTecuceanu

Biletel de la concertul lui John

Acum, eu nu trebuie sa mai spun multe, dar fac cateva remarci: pe Johnny Cash nimeni nu a vrut sa il sprijine, iar pe Elvis l-au data afara dintr-un club din Los Angeles pentru ca nu li se parea ca e bun si ca merita sa cante acolo. S-a intors in acelasi club peste 12 ani… Va dati seama cum s-au simtiti proprietarii acelui club cand au realizat pe cine au gonit si in cine nu au investit timp si incredere, pe Brian May (Queen) nici macar tatal sau nu l-a sprijinit etc. Exemplele pot continua… Tineti minte clipul de la inceput si ceea ce spune acel regizor? Asa canta John.


Comments

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.