Prin anul 2012, la bordul unei masini, pe un camp relativ pustiu, in drum spre o alimentara, m-am gandit “cat de fain ar fi sa-mi traiesc viata din aventuri”. Si cand m-am gandit la acest scenariu, ma gandeam intr-un fel la ceea ce face Bear Grylls. Inca nu mi-am atins scopul, dar mi-ar placea sa cred ca sunt pe drumul cel bun, desi nu sunt eu in poza de mai jos. Sper sa nu vada gagica mea acest articol :D

Generic

Dupa cum am spus si in articolul acesta, curiozitatile sunt cele care te imping sa fac chestii si sustin in continuare ca orice faci in viata, o faci pentru ca esti curios. O exemplificare a ceea ce spun este transmisa foarte frumos in clipul urmator. Meet the people who walk the line…

Exploring the Limits – Discovery World from Cupluta.ro

 Astazi este ziua cea mare,  castigatorul intrebarii de saptamana trecuta, Cum a supraviețuit 11 zile într-o pădure siberiană un copil de 4 ani? Cautam un raspuns creativ, inventiv si curajos ca Chuch Norris, pentru a castiga locul pe harta curiozitatilor. Felicitarile mele merg catre domnul Aurelian Tirle – Stimabile, pe aceasta harta (mai jos) va fi o poza cu tine. Fugi sa-ti faci un selfie la fel de creativ precum raspunsul tau. In acelasi timp, Aurelian Tirle va primi si poza de profil si cover cu „Curiosul Curiosilor in Aventura si Supravietuire” din partea Discovery.

Raspunsul castigator:

Vorbind de padurea siberiana nici nu se mai pune problema de anotimp, fie vara fie iarna temperaturile clar sunt sub aproape orice limita din alta padure de pe planeta, in consecinta, facem un studiu de caz:
1. Din punct de vedere al temperaturii a trebuit sa isi gaseasca adapost fie la sanul unui animal care cu un instinct matern dezvoltat l-a ferit de intemperii si frig, fie intr-o grota/pestera/scorbura sau ce-o mai fi printr-o padure siberiana ca nu am ajuns intr-una (inca) ;-) fie in cabana vanatorului/padurarului din padurea siberiana :-)
2. In ceea ce priveste hrana si hidratarea copilului, timp de 11 zile era imposibil sa supravietuiasca fara apa sau mancare asa ca acesta a fost fie hranit de acelasi animal cu instinct matern ceea ce deja ma face sa fiu sceptic asupra apucaturilor pe care o sa le aiba copilul peste cativa ani:-) fie avea tot ce-i trebuia la cabana vanatorului/padurarului aceeasi de la punctul 1.

Singura varianta prin care copilul ar fi putut supravietui 11 la 4 ani fara nici un fel de ajutor extern ar fi ca povestea sa fie veche de vre-o 40 de ani, copilul sa fie Chuck Norris si in acest caz nimeni niciodata nu va afla cum a fost posibil fiindca padurea siberiana nu are curaj sa ne dezvaluie acest secret :-)))

 

Harta curiozitatii Romania

La fel, esti invitatul meu special sa actionezi acest link -> Curiosity mApp si sa ne spui curiozitatile tale intr-o aplicatie al carei rezultat va fi o harta digitala a curiozitatii oamenilor din regiunea Europeri de Sud-Est. Nu stiam de exemplu ca 61% dintre barbatii din Romania sunt interesati de extraterestrii :)

Cand am sa devin un om care traieste din calatorii si aventuri, am sa va povestesc cum este. Pana atunci, tot ce pot face este doar sa-mi imaginez, dar vorba aia: daca iti poti imagina ceva, inseamna ca este posibil sa o faci!


Comments

No one has said anything yet.

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.