O zi pasnica de vineri in care, ca tot omul care conduce pe drumurile patriei din punctul A in B, imi ascultam muzica preferata. Eram relaxat, nu avem nici “du-te mai incolo” cu nimeni. Normal, la ce muzica am in masina…

Intr-o localitate oarecare din judetul Bihor (eu fiind in drum spre Cluj-Napoca) era un cuplu pe partea dreapta a drumului, faceau autostopul, in ploaie. Ma uit prin masina, eram singur, deci, de ce sa nu-i iau? Opresc, oamenii se urca in masina si plecam mai departe. Schimbam vorbe, idei si pareri, dar la un moment dat, incepe Foo Fighters sa-mi cante in masina, iar eu, ca tot omul “normal” dau volumul mai tare. Dupa melodia aceasta au urmat alte cateva melodii de la Korn, Motorhead, Slipknot, Metallica s.a.m.d. La un moment dat aud o cerere de la compatriotii mei de drum.

Domnul “autostopist” ma intreaba: Puteti sa ne lasati in urmatoarea intersectie? (Eram intr-un satuc/oras). Eu raspund pozitiv, dar il intreb daca am ajuns la destinatia unde voiau ei sa ajunga. Mare greseala! Raspunsul domnului “autostopist” a fost: Nu, dar nu mai suportam muzica pe care o ai in masina… Se facu liniste… Eu ma uit mirat la ei si intreb: Dar voi ce muzica ascultati de va deranjeaza? – Pun pariu ca ati ghicit genul: manele.

Opresc, oamenii coboara, serbus – serbus si am plecat mai departe. Imi aprind o tigara si cu muzica in surdina, atent la trafic, dar gandul mi-o ia pe coclauri si incep sa ma intreb: Oare oamenii astia doi, cand ajung acasa, la ce program de pe tv se uita?

Mi-ar veni greu sa cred ca se uita la documentare de tot felul sau alte emisiuni culturale… Sunt prea generalist? Dupa aia m-am intrebat alta: Daca pe acesti doi autostopisto-manelisto-simpatici oameni i-ai pune sa vizioneze Valley Uprising care se redifuzeaza pe Discovery luni pe 26 oct la 22:00 – Oare ar face-o? Voi ce ziceti? S-ar uita?


Comments

  • Hai ca ai ales un exemplu de documentar la fix. Valley Uprising ii super fain ;).

  • stefan

    Comportament tipic de ascultator de manele: imediat ce aude rock, devine violent, ironic, batjocoritor chiar. Daca urcai tu in masina lor, sigur nu aveai comportamentul asta-fiind masina omului, asculta ce vrea. Sper ca si acum mai stau in ploaie in intersectia aia.

  • Virgil

    Lucrez de cineva luni intr-un colectiv și eu maninc cînd am ocazia usturoi cîteodată împreună cu alții altfel singur,de fiecare dată este cineva care se autosesizează ca iar mincam usturoi,voit ca să o deranjam pe ea dar noi așa mincam fără aface rău cuiva.de ce sintem mereu luați la rost să nu mai mincam dacă este sănătos, noi lucrind afară în vînt ploi ger soare etc iar ea sta mai mult de 8 ore intr-un scaun în față unui monitor.recunosc poate cîteodată dacă intrigi după noi să maninci nu este poate cel mai plăcut miros dar și la ea să zic emană miros de mărar trebuie să aprind bețișoare parfumate cu arome de tamiine

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.