O lege care sa te oblige sa calatoresti in lume.

De ce? Pai simplu: Omul se naste neutru, punct! Tot ceea ce urmeaza sa te formeze ca si persoana si sa-ti formeze judecata, este suma trairilor si educatia primita. Daca tu esti un/o ignorant/a a diversitatii, vei condamna tot ceea nu ai vazut acasa, ce nu ai invatat la scoala, sau nu ai vazut in societatea pe care o alegi sa te inconjoare.

Este evident faptul ca o lege scrisa, care sa te oblige sa calatoresti pentru a te forma ca persoana nu poate sa existe. Aceasta este o alegere pe care o faci, sau nu.

Daca judeci un pește dupa abilitatea sa de a urca in pom, vei trai toata viata ta crezand ca peștele este prost.

Alta analogie: Daca toata viata ta te-ai uita la Discovery, sau History, ai ajunge sa stii cateva lucrui utile in viata, la fel ca si cum te-ai uita la programe culinare, inveti ceva. Daca te uiti la Antena3 toata viata ta, pai imi pare rau pentru tine.

Bannerul de la Unirii (abia astazi am dat de el… Care mai contine si un photoshop prost), este un esec al educatiei din Romania si un triumf al indoctrinarii idioate bisericesti.

Este gresit sa gandesti in stilul acesta, pentru ca fiecare dintre noi are dreptul de a fi fericit, langa cine simte de cuvinta. Daca un barbat iubeste un alt barbat, sau o femeie iubeste o alta femeie, cine sunt eu sa ma impotrivesc, sau sa-i condamn?

Sa-mi dai citate din biblie, spunand ca D-zeu a spus asa, sau a spus asa… Lasa-ma cu astea. In primul rand, a fi gay este normal. De ce este normal? Pentru ca a iubi este normal. A intelege este normal, a accepta este normal.

Dar stii care-i culmea? (am mai spus asta) Daca tot mergi in fiecare duminica la biserica si iti tragi linii (cruce) si cand treci pe langa una, daca pritenul tau invizibil ti-ar raspunde, ai fi considerat nebun de catre toti cei cu care practici acest obicei bisericesc, drept urmare, scuteste-ma de parerile tale fixiste despre oamenii gay.

Atunci cand vom renunta sa pupam oasele unui om mort, atunci cand in loc de click si cancan vei citi o carte, atunci cand nu ne va interesa de ce are vecinul ceva si atunci cand bisericile vor deveni un loc turistic si nu un loc de comparare a hainelor de duminica, atunci vom fi si noi normali.

Pentru santatea dvs. mintala, calatoriti! Macar afara din gand.


Comments

  • Mihai

    …Si daca nu ai dreptate si Dumnezeul Bisericii chiar exista si dumneata impreuna cu ceilalti luptati impotriva Lui…

    • Ivo

      Dumnezeul bisericii nu exista, poate exista un dumnezeu al meu, al tau, al vecinului si al fiecarui om, dar sub nici o forma nu poate exista un Dumnezeu, care sa vrea ca bisericile lui sa faca averi de pe urma oamenilor.

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.