Ce s-a schimbat de la prima scriere pana la aceasta? Curierul a venit pana la usa. Am uitat complet ca mai aveam un produs comandat care trebuia sa ajunga tot prin Fan… De la Fan Timisoara nu am primit un email prin care sa fie explicata situatia precedenta, in schimb cineva foarte fain si sincer, care administreaza pagina de fb a Fan Courier, mi-a dat un raspuns sincer, inbracat usor intr-un limbaj PR-istic, dar cu toate astea, repet, un raspuns simplu, fain si sincer. Bravo persoanei care se ocupa de acest cont ;) (Ca sa ne intelegem, nu voiam doua raspunsuri de scuze, unul a fost de ajuns, si-a implinit scopul)¬†

Bun, sa lamurim si sa stim cateva lucruri. Majoritatea oamenilor lucreaza de la 8:00 la 17:00. In cazul de fata, daca baiatul livreaza colete si la ora 18:30 dupa cum am relatat in articolul precedent, este clar ca omul lucreaza peste program, iar daca tot lucreaza peste program, sper ca lucreaza pentru ca este platit pentru orele in plus. Daca nu este platit, ci are o norma de facut, nasol ca nu isi administreaza programul mai bine, sau nasol este ca are o norma pe care nu o poate termina in timp util. Nasol poate fi si traficul si mai stiu eu ce lucruri, sau situatii, care sa-ti impiedice buna practica a serviciului. (cazul in care ai putea intelege de ce te cheama sa cobori tu. – aici ma contrazic cu ce spuneam in articolul precedent) Dar, daca fiecare curier reuseste sa faca (ipotetic vorbind) 90 de livrari pe zi si nu 100, asta inseamna ca tu intr-o saptamana ai strans pachete nelivrate aproape cat pentru o zi intreaga. Daca asta se intampla, zic sa mai angajezi un om pe zona respectiva, iar asa, mai bine platesti inca un salariu si capacitatea de livrare pe zi se poate dubla, in loc sa platesti orele peste program, sau sa risti sa nu platesti orele peste program.

Continuand sa lamurim lucruri, in mod logic, de accea se numeste curierat, sau curierat rapid si nu posta, pentru ca omul iti aduce coletul acasa. Livrarea fiind door-to-door la orice curier, ea se refera de la usa expeditorului, pana la usa destinatarului (nu usa de la scara). In cazul corporatiilor este diferit, ei avand o receptie unde se preiau coletele, ca doar nu se duce omul sa caute printre 200 de angajati, intreband: Ma scuzati, unde sta Mitica sau Maria?

Source: startupkafe.com

Source: startupkafe.com

Exceptii de la livrarea door-to-door: Daca clientul nu mai vrea livrarea la usa din varii motive, coletul poate fi preluat si din fata cladirii unde trebuia sa soseasca, sau orice alt loc, atata timp cat tu si baiatul care livreaza agreati un loc de intalnire si predare/primire. In mod normal, curierul te poate chema la masina, doar daca livrarea la adresa ta ar presupune ca el sa blocheze o banda de circulatie! (lesne de inteles)

O “extensie” a exceptiei de door-to-door mai este greutatea coletului. Dupa cum spune Bogdan: Curierul nu trebuie sa ridice un colet mai mare de 30 de kg din cauza protectiei / medicina muncii. (Drept urmare, nici la usa nu trebuie sa-ti aduca comanda) – Regula aceasta mi se pare doar normala si de bun simt! (Deci nu trimiti un frigider si te astepti sa-ti vina la usa)

Simteam nevoia sa ma documentez si sa clarific anumite lucruri, care, probabil, te vor ajuta si pe tine. Eu sper ca nu voi mai trata astfel de subiecte in viitor. Cu totii invatam din situatii dificile. Voi condamna in continuare non-comunicarea unei situatii ivite (pentru ca asta m-a eranjat pana la urma), dar voi fi mai tolerant cu baietii curieri.


Comments

No one has said anything yet.

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.