Stiti, noi, astia din Nadlac, suntem precum sunt majoritatea oamenilor din mediul urban, dar totusi suntem altfel :)) … La noi in “sat” se poate vorbi in 3 limbi! Deci in română, clar! Dupa aia in slovacă, logic (din moment ce suntem cam 5K de slovaci acolo) si dupa aia mai este limba Nădlăcană! Da, fix asa! Mai pe intelesul tuturor: 5 Cuvinte in slovaca, 2 in romana si un cuvant unguresc-romanizat, sau unguresc-slovacizat. In fine, daca nu esti din Nadlac, nu te chinui sa intelegi :D

No bun, ceea ce voiam sa transmit prin “rasarit-ul” din titlu, este faptul ca s-a mai gasit un voinic din orasul de la granita (Patrik Kiszel), care vrea sa faca si el ceva in viata in afara de a fi corporatist si, drept urmare, el si alti doi colegi de birou, care, fii atent: unul este ungur, celalat este turc (asta-i ca o combinatie dintr-un banc bun :)) ) – Deci acesti trei voinici pleaca pe 10 Septembrie (acuma, 2016) pedaland pe biciclete pana in Muntenegru. Da, 17 zile!

Echipa-cyclingfordreams

Ideea lor nu este noua, unii fac maratoane pentru a sprijini alti oameni, altii se duc cu bicicletele, motocicletele, masinile etc. La fel si acesti trei baieti, pleca din Timisoara, pe biciclete, spre Muntenegru. Risc sa spun ca este o adaptare a ideii lui Mihai Barbu cu vand km, doar ca baietii vand pozele de pe drum, nu km. Mai exact, pentru fiecare 50 de lei donati, cei trei vor face o poza cu o persoana pe care o vor intalni pe drum, care va fi dispusa sa povesteasca cu ei visul pe care il are (persoana pozata) Poza devenind a ta. Cum ar veni, de 50 de lei cumperi visul persoanei din poza, pentru a implini visul altor persoane, tare, asa-i? :) Banii stransi se duc in contul asociatiei Misiune pentru copii, iar la finalul calatoriei lor, dupa evidenta baie in mare, o bere rece si un somn bun, cei trei se intorc cu trenul (concediul nefiind infinit), pentru a face cumparaturile pentru cei mici. Haine, caiete, mancare, ce or avea nevoie.

CuBicicletadinTimisoaraspreMuntenegru

Fiecare dintre voi poate dona echivalentul a 5 sau 10 beri baute pe o terasa intr-un weekend, adica minim 50 de lei in contul Ing al asociatiei. Remember, banii nu sunt ca baietii sa-si cumpere bere, apa, sau mancare. Banii se duc la copiii. – Disclaimer: Puteti dona si 5 si 10 lei, dar poza cu “visul” se cumpara de la minimul de 50 de lei.

Acestea fiind spuse, eu ma duc pana la banca, bucuros, sa dau bani cu zambetul pe buze, pentru cei trei micuti, dar si pentru ca sunt si alti oameni care fac proiecte! Sa dea universul sa fim cat mai multi si cat mai diversi!

Contul ING: RO14 INGB 0000 9999 0455 1123 – filiala Timisoara

Numele contului: Misiune pentru copii

Pagina de fb a evenimentului: www.facebook.com/cycling4dreams/

Pagina oficiala si blog-ul: www.cycling4dreams.com


Comments

No one has said anything yet.

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.