Ca sa inteleaga tot neamul, astazi dimineata, toate ziarele trebuiau sa aibe doua pagini scrise despre ceea ce a fost ieri seara la antena3. Motivul fiind simplu: Tipului din fata scaunului premierului, ii incepeau propozitiile in mijlocul propozitiilor premierului, drept urmare, ca sa poti sa urmaresti clar discutia, sa o intelegi, trebuie sa o scrii, sa te asezi in tihna si sa reflectezi asupra ei, dar sa fie scrisa cuvant cu cuvant, nu precum au relaltat-o cei de la dcnews… Pentru ca ei au lasat spatiu liber, sau au scris (…) in locurile in care nu le convenea raspunsul premierului. (Asta se numeste manipulare)
ciolos-gadea-2-597x300

Pentru mine, Ciolos s-a purtat ca un adevarat domn, calm si calculat. De eram eu in locul sau, (ardelean fiind si eu, enervadu-ma greu si eu)  mi-ar fi sarit țandăra mult prea repede la atatea aberatii, si pana la urma, vorbe care se repeta! Nenea ala, care face emisiunea la antena, facea ceea ce faceam eu la scoala cand ma asculta profa de romana, iar eu nu stiam nimic. Ziceam acelasi lucru, in 3 propozitii diferite si rasucite, incat s-o incurc, sa nu mai stie ce am spus si sa-mi dea un 7, macar.

Ce ma enerveaza mai mult, este ca antena3, dupa acest interviu, insista sa faca si bani din reclama. Drept urmare, inainte sa poti viziona emisiunea de ieri, trebuie sa vizionezi o reclama de 18 secunde!!! (Adica nu-i in concordanta cu standardele IAB) la Crama Ceptura, asta ca si o completare la indemnul lui Andrei de ieri: “Cine face lista brandurilor care baga bani in reclame la antena3 si sustine mizeria aia?” Andrei, am vazut si bannere la wizz… Si aici avem doar doua branduri care sustin acesta “televiziune”/site antena3, pe care o/il consider o insulta la inteligenta umana.

Relatarea de mai jos este preluata de la Grigore Cartianu 

GÂDEA: Vă mențineți afirmația că Antena 3 e o mocirlă?
CIOLOȘ: Da, o mențin. S-au spus mai multe minciuni, în mod sistematic.
GÂDEA: Deci, vă deranjează critica…
CIOLOȘ: Nu critica, minciuna!
GÂDEA: Am înțeles, nu suportați critica…
CIOLOȘ: Nu e vorba de critică, e vorba de afirmații tendențioase, neadevărate.
GÂDEA: CEDO a spus că sunt permise exagerările…
CIOLOȘ: Eu nu vorbesc de exagerare, ci de minciuni.
GÂDEA: Ați avut din partea noastră mai multe invitații. De ce n-ați venit aici, să spuneți care e adevărul?
CIOLOȘ: Pentru că eu nu voi veni să înlătur toate minciunile Antenei 3. Nici n-aș avea timp, sunt prea multe…
GÂDEA: Deci, publicul Antenei 3 este o mizerie…
CIOLOȘ: Nu m-am referit la publicul Antenei 3, ci la televiziunea Antena 3.
GÂDEA: Am înțeles. Nu simțiți nevoia să vă cereți scuze publicului Antenei 3…
CIOLOȘ: Dacă vreun telespectator se simte lezat, îi cer scuze. Dar nu la ei m-am referit. Dacă ați fi prezentat informația corect, publicul dvs. ar fi avut informația corectă.
GÂDEA: Dvs. îi incriminați pe cei care se uită la Antena 3…
CIOLOȘ: Nu incriminez pe nimeni! Asta e interpretarea dvs.
GÂDEA: Nu e o interpretare, e un adevăr. Se pare că sunteți foarte preocupat de imaginea dvs.
CIOLOȘ: Nu sunt deloc preocupat de imaginea mea. Sunt preocupat de felul în care imaginea mea e deformată prin neadevăruri.
GÂDEA: Avem aici mai multe informații că guvernul dvs. a vrut să vândă Portul Constanța.
CIOLOȘ: Aveți informații greșite.
GÂDEA: Deci, toată lumea minte.
CIOLOȘ: Nu toată lumea, ci aceia care spun că Cioloș vinde Portul Constanța.
GÂDEA: Deci, dvs. vă legați de o greșeală gazetărească… A greșit el BBC-ul…
CIOLOȘ: O greșeală, două, trei nu sunt o problemă. Dar când se greșește sistematic, când se spun minciuni în serie, cu rea-credință, atunci e altceva.
GÂDEA: Când un ministru minte, e o chestiune gravă.
CIOLOȘ: Dar când un jurnalist minte, cum vi se pare?
GÂDEA: Dvs. conduceți un guvern ilegitim, care nu a participat la alegeri.
CIOLOȘ: Eu conduc un guvern legitim, care a fost votat de Parlament.
GÂDEA: Ați avut miniștri împotriva cărora au fost votate moțiuni simple, și n-au plecat din guvern.
CIOLOȘ: Pentru că legea spune foarte clar: moțiunea simplă este un mod de a atenționa guvernul, dar legea nu prevede plecarea ministrului.
GÂDEA: Vă legați de chichițe, domnule prim-ministru?
CIOLOȘ: Astea nu sunt chichițe, așa e legea.
GÂDEA: Nici astăzi nu am înțeles de ce a fost nevoie ca noi, cei de la Antena 3, să părăsim vechiul nostru sediu în cinci zile.
CIOLOȘ: Eu am înțeles că nu ați părăsit sediul în cinci zile.

Concluziile, le trageti singuri.

Mai vreau sa completez ceva: Este logic ca Ciolos nu a jignit niciun telespectator al antenei3, este logic, dar antena are un “talent” fantastic, de a deturna si un simlu da, sau un simplu nu, si aici m-am gandit: de ce lumea ar urmari a3? Instant am realizat: Majoritatea oamenilor din tara aceasta au abonamente la Dolce… de ce? Pai romtelecom-ul de pe atunci era cel mai raspandit, cel mai numeros, cel mai cunoscut (ne-a ramas amintire dupa comunisti). Digi si Upc, sau altii, au venit mai tarziu, dupa ce aproape tot satul si-a pus parabolice de la Dolce. Aici este cel mai mare castig al celor de la a3, faptul ca au infrastructura (ma rog, impropriu spus) dar au retea, si transmit pana si in ultima casa din sat, acolo unde ura ta de viata si neajunsurile pe care le ai, iti sunt explicate la tv, iar tu in loc sa dai vina pe tine, pentru greul in care esti, gasesti sa dai vina pe altcineva, pentru faptul ca tu stai in casa si nu faci nimic ca sa-ti fie tie mai bine.


Comments

  • Vezi că te înșeli la partea cu compania de cablu. DIGI24 este must-carry, totodată un post la polul opus A3. Oamenii se pot informa corect, doar că nu vor să o facă, pentru că-s cretini. Simplu.

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.