Vreau sa dau doar cateva exemple din ceea ce se intampla in acest moment pe plan national, un pic din international si cum vad eu sa fie normal vs ceea ce este acuma.

1. Dezincriminarea abuzului in serviciu si toate modificarile codului penal, care urmeaza sa fie introduse in noua “lege” sau OUG (ordonanta de urgenta) a psd-ului ma-sii.

Sa o luam “babeste”: Daca vecinul tau te fura, vrei sa-i dai in cap, nu? Sa il inveti pe nemernic ca nu-i frumos si ca nu se face asa. Pe urma iti amintesti ca nu poti sa il bati, pentru ca intru tu la belele, drept urmare, il reclami la politie si omul isi primeste soarta. Nu-i normal ca sa platesti pentru greselile facute?

Altfel. Ai un prieten(a) care te-a inselat. Pai nu te desparti de persoana respectiva si cauti in alta parte ceva mai bun? Ba da! Pentru ca este normal sa nu vrei sa-ti fie rau. La fel, deci, aceasta problema nici nu are sens sa o discutam. Ai furat? Platesti. Ai inselat? Platesti. Inteleg ca ti-e greu sa traiesti pe propriul picior, din moment ce sotul/sotia/prietenul/prietena nu mai fura, sau nu mai are cu cine sa fure, dar asta te face complice, pazea!

DSC_2643

2. Intr-o lume in care viteza informatiei este aproape atat de rapida cat este viteza gandului, brusc nu mai conteaza ca informatia pe care o dai sa fie si reala, ci conteaza sa fi primul care o da… Total gresit! Mai bine astepti 5-10-30 de minute, te documentezi, cercetezi, pe urma spui ceva, iar acel ceva sa fie si relevant. Nu poti da stiri precum voma aia de rtv (lovitura de stat, razboi in strazi, sau aia cu Federer). Ieri am aflat ca acestia, precum si grebla 3 (a3) promovand stirile false, incalca Constituţia României, Art 31, aliniatul 4:
“Mijloacele de informare în masă, publice şi private, sunt obligate să asigure informarea corectă a opiniei publice.” – Multumesc Alex pentru publicarea pe fb.

Deci, la punctul 2, normal ar fi sa spui doar adevarul. Sa nu incalci legea. De ce spun ca sunt stiri false? Pentru ca am fost la protest si in Timisoara si in Bucuresti, nu s-au dat bani, totul a fost pasnic, normal, nimeni nu a cerut demisia guvernului, s-a protestat imptriva OUG.

3. Luam exemplu clar si concret, din istoria recenta. Tot se bat psd-istii si alde-istii pe piept ca CEDO ne va amenda si ca Romania va pierde bani, dar tot la pierdut bani, nimeni nu intreba de banii pe care primaria Bucuresti, i-a pierdut, pentru ca nu a fost in stare sa faca nenorocitul de pasaj de la Sudului. Aveau un termen in care el trebuia finalizat, nu l-ai facut? Adio finantare de la UE. Cine il plateste acuma? Tot cetatenii… – Detalii aici – Deci? Cine ii ia la rost pe cei care sunt vinovati? Dar sa trecem la exemplul concret pe care voiam sa il evidentiez: In 2006, in Italia, s-au gratiat peste 24.000 de detinuti. Au urmat crimele din Napoli. – Mai pe larg – aici -> Italy crime spree blamed on amnesty

Acuma eu nu zic ca se va intampla la fel, eu zic ca va fi altfel. Nu cred ca se va ajunge la crime, dar la furturi?… Pfoaiaiaiaiai! Pai din moment ce statul iti da o lege, prin care tu poti sa furi pana la 200K de lei, stii cati “baieti destepti” asteapta asta?! Pai asta-i tara tuturor posibilitatilor, nu Statele Unite …

4. – Austria tocmai a interzis Burka in public, astazi – Ceea ce mi se pare doar normal dintr-un singur motiv: Atunci cand tu mergi in vizita la ei, ti se cere sa respecti anumite reguli, la fel mi se pare normal sa ceri si tu, ca treaba sa se aplice invers. Intr-o oarecare masura, as aplica acelasi tratament si la vizele americanilor, dar avand in vedere ca avem probleme in a gestiona corect nereguliile semenilor nostri la noi in tara, parca-i mai bine ca pot pleca dincolo doar cei cu viza, sau H1B (viza de geniu).

5. – In loc se ne preocupam de problemele reale ale tarii, cum ar fi educatia, de ce bugetul pentru educatie pe 2017 a scazut, de ce bugetul de asistenta sociala a crescut exponential, de ce nu avem o mare de autostrazi, o mare industrie si infrastructura, noi stam si ne “batem” aici pentru ca niste oameni sa poata fura mai departe. Legal! Bai, de unde graba aceasta?! Serios?! De unde?! De unde graba pentru gratieri?! – Aceeasi  greseala cu “legalizarea” furtului au facut-o si vecinii din vest, Ungaria si Slovacia. Veti spune: Dar ei macar au autostrazi! Iar aici este greseala noastra ca natiune: Sa fure, dar sa ne dea si noua! De ce naiba sa gandim asa? Normal ar fi: Furi? Faci puscarie. Nu furi? Foarte bine! Tine-o tot asa! Apropo, in cazul din Italia, Silvio Berlusconi (fostul prim-ministru si actionarul majoritar al AC Milan) a beneficiat de amnistia respectiva data in Italia. A scapat pentru evaziune fiscala in valoare de 62M de Euro…

Avem opinii diferite, le discutam, argumentam si ajungem la un acord comun. Hotaram impreuna ce e bine, ce este adevarat s.a.m.d Dar atunci cand urmeaza sa scape aproximativ 1.200 de oameni… Cred ca problema este la tine, nu la mine. Daca tu nu intelegi ca prin OUG se RADE furtul acestor oameni, un furt in valoare de 1.048.341.902 euro Atunci imi pare rau pentru tine. Esti irecuperabil/a. – Sursa -> Aici

Asa vad eu lucrurile, normal.


Comments

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.