Am zis să împărtășesc un secret cu voi, dintr-un singur motiv: ca să nu faceți o pălincă fiartă incompletă. Știu, toată lumea fierbe pălinca și adaugă piper în oală sau în pahar. Eu cred însă, că există un gust mai bun. Drept este și faptul că trebuie sa-ți permiți în ziua de astăzi această pălincă fiartă, căci rețeta aceasta are și unt în ea, iar astăzi prețul untului variază între 8 și 15 lei pentru 200g. Și unii mai insistă să voteze cu psd-ul…

Dar să lăsăm politica pe altă dată…

Procesul și rețeta cu 1 litru de pălincă:

– Se caramelizează aprox 200g de zahăr
– unt (50g) – care se pune peste zahărul care se caramelizează
– 100 ml de apă
– 1 l de pălincă

Se ține pe foc până la primul clocot.

Multumesc Emilia L. pentru reteta!

Atenție! Dacă faci rețeta aceasta într-o bucătărie mică de apartament și ai pe perete și un senzor de gaz… acesta se va activa (din cauza vaporilor de alcool din aer) și va începe să urle (evident, foarte bine!) Ca urmare, se va decupla alimentarea cu gaz. Asta înseamnă că va trebui să suni la urgențe la cei de la care achiziționezi gazele naturale, să vină să te “reconecteze”. Acestea fiind spuse, vă recomand să fierbeți pălinca în aer liber.


Comments

No one has said anything yet.

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.