În urmă cu ceva vreme vorbeam aici pe blog de campania Te costă 0,00 lei să ajuți un copil”  în urma căreia am dat și un premiu simbolic, o cutie de pufuleți. Campania era simpla, făceai cumpărăturile la Profi și la ieșire scanai bonul fiscal la un aparat. După scanare, alegeai un proiect din cele 7 care iți erau prezentate. Ideea era că Profi facea o donație de 1,5 milioane de lei, pentru ONG-uri care se ocupă de copiii, dar cum se distribuie acești bani era la decizia clienților magazinului. Intr-o frază, tare fain mecanismul campaniei!

Acuma, că s-a terminat campania, am primit și cifrele:

38% dintre oameni au ales să sprijine Asociația Descoperă Natura, prin programul “Caii pot ajuta copiii cu autism”. Mugur Pop este președintele asociației (asta aflu acuma) – Eu am sprijinit acest proiect prin mai multe bonuri fiscale, fâră să știu că Mugur și echipa sunt în spatele acestui proiect, drept urmare e tare fain să aflu acuma cine este în spatele ideii și in spatele muncii. (notă Andrei Crivăț – WE LOVE MUGUR!)

Locul II. a fost proiectul de educatie “Învăț, să nu fiu sărac” (Fundația FARA)

Locul III. Apărarea drepturilor copiiilor: “Festivalul Drepturilor Copilului” (Federația Organizațiilor Neguvernamentale pentru Copil)

Locul IV. Sportul: Performanță socială prin sport (Fundația Special Olympics)

Locul V. Incluziunea/ Serviciile sociale: SOS Centre de consiliere și sprijin pentru copii și părinți (SOS Satele Copiilor România)

Locul VI. Protectia mediului: Natura – cel mai bun Prof (Organizația Națională Cercetașii României) – Acesta era un alt proiect pe care l-am sprijint prin mai multe voturi. Personal, mi-a placut și acesta foarte mult.

Locul VII. Cultura: One World România la școală (Asociația One World România)

Iar de aici, trag urmatoarele concluzii:

1. Adultii prefera să-i sprijine pe ăia mai mici în primul rând prin a investi în sănătatea lor. Mi se pare o decizie justă, având în vedere și faptul că Statul nu prea are chef să aibe grijă de noi, de accea în ultima vreme este o implicare civică și o implicare a ong-urilor mult mai mare. O decizie pe care o salut și o susțin cu mare drag. (Donez 20 de lei pe luna, în fiecare lună (am ales debit automat de pe card) pentru un program asemănător.)

2. Educația. Ma bucur enorm să constat că un astfel de proiect este pe locul doi. Da, este de tot rahatul că trebuie să avem astfel de proiecte, pentru că din nou, Statul te vrea prost, dar mă bucur enorm că cineva se luptă pentru educație. În urmă cu ceva vreme am stat de vorba cu 3 baieți (boschetari să le zicem) și le-am recomandat măcar să învețe să scrie și să citească, pentru că realist vorbind, nu își vor dori să trăiască așa toată viața. În prenzența mea mi-au dat dreptate, sper să și facă ceva în privința acestei “promisiuni”.

3. Apărarea drepturilor: De aici trag concluzia că ne maturizam ca națiune și că nu concepem sloganul “bătaia e ruptă din rai”

4. Sportul – Mega esențial pentru o viață normală. Nu am nimic altceva de adaugat.

5. Nu prea ne pasă de protecția mediului, deși proiectele anterioare ar fi mai importante.

6. Drept este că, după ce rezolvam toate punctele de mai sus, avem timp și pentru cultură… Sau nu? Nu-i corect?

Voi ce ziceți?


Comments

No one has said anything yet.

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.