Sub nici o forma nu am scriu o reteta despre cum sa faci asta (desi exista retete), ci pur si simplu intreb, de-a dreptul indignat: cum este posibil sa pui un ou prajit intr-un cheeseburger?

Intamplarea: Intr-una din zilele trecute am fost pe o terasa a unui restaurant de pe marginea raului Bega din Timisoara si, fiind ora pranzului, am decis sa si mancam. Eram mai multi. Toata lumea rasfoia meniul si avea dileme decizionale de satisfacere a papilelor gustative. Cei ca mine, care nu au primit un meniu si se consultau cu “oferta scrisa de pe masa”, s-au hotarat rapid, asa ca mi-am zis: cheesburger sa fie! Chiar aveam pofta de asa ceva.

Soc, groaza, mai mult soc si mai multa groaza in mine s-au manifestat cand intr-un final am primit mancarea comandata (si zic intr-un final pentru ca am apucat sa beau 3 limonade cu menta pana sa vina mancarea). Bun, deci a venit mancarea, iar eu am un ou prajit in cheeseburger! Sa clarificam si faptul ca nu am o problema cu oul prajit, chiar imi place, dar nu vad ce cauta oul prajit intr-un cheeseburger. Ah! Si mai avea si un sos de maioneza care anula si gustul carnii si gustul branzeturilor folosite…

Ca atare, vreau sa intreb bucatarii mai iscusiti si mai experimentati: ce parere au despre acest lucru? Este ok sa pui un ou prajit in cheeseburger, sau nu?

In stanga este un burger facut de mine, in dreapta este o poza de pe: aht.seriouseats.com

Sunt de parerea ca prin fenomenul “gourmet-burger” lumea a exagerat cu tot felul de “floricele” in loc sa tina burgerii simpli si sa foloseasca produse proaspete. #ParereaMea


Comments

  • Au pus iei cartofi prajiti in pizza… Oricum burgerii au ajuns sa fie supraestimati, zici ca cine stie ce mancare mega fancy sunt. Plus ca mi se par exagerat de scumpi. Nu stiu de ce, dar cand vad o poza cu burgeri imi aduce aminte de episodul asta.

    • Ivo

      Eu zic ca e mai usor sa faci un burger decat o alta mancare, dar este la fel de usor sa il faci si prost si scump.

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.