Spunea nenea Einstein că  “imaginația este mai importantă decât cunoașterea” – și într-un fel sau altul trebuie să recunoaștem că poate să fie adevărat. Este lesne de înțeles că imaginația nu are limite, precum este de înțeles și faptul că în cunoaștere limitele pot să existe, însă nu discutăm acest fapt acum. În acest moment vrea doar să mă refer strict la un film sci-fi de 6 min făcut de către un student pe numele lui Kaleb Lechowski, în vârstă de 22 de ani din Germania. (neamț curat, după nume… :) )

Nu știu ce fel de programe a folosit pentru realizarea lui, unii spun că “s-a jucat” timp de 7 luni în Maya și Blender, fiind inspirat din celebrul joc Starcraft… nu știu, însă rezultatul este absolut.

Filmul se numește R’ha, iar calitatea lui a stârnit mari interese în lumea Hollywood-ului, lucru cu care pot fi doar de acord. La fel cum sunt de acord cu un domn care spune:  Opera lui nu este doar profesională, din moment ce depășește standardele. Putem observa cadre care arată ca dintr-un film cu buget de 150 M de dolari. Exceptând un detaliu pe care l-am observat (eu mare critic… pff) mi se pare un film original și absolut superb. Autorul are și o pagină personală,  precum și opera lui are pagină pe rețeaua de socializare Facebook 

Limitându-mi exprimările de admirație, mi se pare un film unde imaginația întâlnește inteligența. Enjoy the movie !


Comments

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.