De ce spun acest lucru? Pentru că ieri s-a votat în parlament legea care îi scapă pe parlamentari  de conflict de interese. De ce a votat acest domn pentru această lege? Văd o singură ipoteză și o singură variantă: Pentru că președintele UDSCR este Adrian Merka, care, a fost condamnat la un an și 6 luni, pentru… Conflict de interese.

La alegerile din 2016, Merka nu putea să candideze pentru fotoliul de deputat, fiindu-i interzis acest lucru în instanță.

Ca să detaliem: Potrivit Codului Penal, “fapta functionarului public care, în exercitarea atribuțiilor de serviciu, a îndeplinit un act ori a participat la luarea unei decizii prin care s-a obținut, direct sau indirect, un folos patrimonial, pentru sine, pentru soțul sau, pentru o rudă ori pentru un afin până la gradul II inclusiv sau pentru o altă persoană cu care s-a aflat în raporturi comerciale ori de muncă în ultimii 5 ani sau din partea căreia a beneficiat ori beneficiază de foloase de orice natură, se pedepseste cu închisoarea de la unu la 5 ani și interzicerea exercitarii dreptului de a ocupa o functie publica”.

Drept urmare, Uniunea trimite la BEC două nume: Orban Ecaterina-Maria (Doctoriță din Nădlac, despre care am înțeles că din start a spus că ea la București nu merge ca și deputat) și Furic Iarco, iar despre Furic aflăm că era/este agricultor. – Documentul pentru (BEC) Biroul Electoral Central -> Aici

Eu presupun că lumea a votat cu ambii, cu unul mai mult, cu altul mai putin, dar oricum, din moment ce ea nu si-a dorit să meargă, sau nu a mers din motive politice, tot etniile au fost fraierite aici. De ce zic asta? Din moment ce primul loc se dezice de “rol” merge al doilea. Furic fiind locul 2 din listă. Mi se pare că Furic a fost trecut pe listă din greșeală. Altfel, conform declarației sale de avere este un om gospodar, dar nu înțeleg de ce ești pus acolo ca să mă reprezinți, din moment ce tu votezi o lege care îl scapă pe șeful tau de partid de eticheta dosarului penal! Adică de ce ai vota ca un hoț să scape?! De ce?! Conflictul de interese la Merka a fost pentru că și-a angajat părinții ca și consultanți la biroul parlamentar.

Trist este viitorul. Se va termina mandatului lui Furic, Merka va candida din nou și va câștiga, pentru că sistemul UDSCR este facut în așa fel, încât eu, sau alt cetățean de etnie slovacă sau cehă, să nu putem candida.

În cazul în care Furic a votat pentru modificarea acestei legi, fără ca Merka sau UDSCR-ul să-i ceară așa ceva… Este la fel de trist. Cert este faptul că, aparent, UDSCR sprijină și este de acord cu hoția.

Această formă a UDSCR nu mă reprezintă! Eu nu sunt așa și tind să cred că majoritatea tineretului acestor doua etnii nu este așa. Este profund greșit să avem la conducerea Uniunii un condamnat penal! Iar cei care sunt membri cu putere de decizie la Uniune, le spun un calduros: Fi-v-ar rușine si voua si lui Furic! Din cauza oamenilor ca voi noi tinerii plecam!

Știți, comportamentul nostru sau ideile pe care le spunem reflectă și ce fel de caracter avem, iar în cazul acesta voi sunteți niște lași. Lași cu diplomă oferită de președintele de partid, pentru că una pentru omenie nu o meritați.

 


Comments

 • Da mare Hoț acest Merca(cu toată familia) și-au făcut din UDSCR asociația familiară, și pe “țăranul”acest de Furik la pus acolo să steie în locul lui, până scapă de la bulău”așa că prostul acesta de Furik, trebuie să facă ce-i zice Hoțul Merka

  • Ivo

   Cred că mai corect spus este: Pana scapă de bulău, pentru că Merka nu-i închis. Pedeapsa primită este cu suspendare.

 • Bineînțeles că știu d-le Ivo, că are pedeapsa cu suspendare!! După părerea mea ar merita”Hoțul Merka, minimum zece ani de închisoare!!

 • fără suspendare și pus (în celulă)între ****

 • Dece ați editat comentariu? credeți că le pasă de noi ca “plecam” sau “scriem “despre cei doi Hoți? ei își văd de treabă lor, unde, sau cum pot să fure ceva!!

  • Ivo

   L-am editat pentru ca exemplul se de printr-un alt exemplu. Nu poti sa ceri cuiva sa vorbeasca civilizat cu tine, din moment ce tu/eu/el/ea injuram persoana cu care purtam “dialogul”. Noi evidentiem greselile facute de altii, pentru ca ne dorim ca lucruile sa fie diferite, la fel este si in viata personala a fiecaruia.

 • După ce am găsit niște informații noi despre ce-i doi Hoți din UDSCR, totuși trebuie să-l apăr puțin pe țăranul de Furik, chiar nu are viață ușoară ca parlamentar, printre altele, trebuie să contribuie cu niște bani mărunți, la Domn MERKA.ultima dată a făcut d-ul FURiK o sponsorizare de 20000 de Ron către d-ul MERKA.trebuie dacă nu,se supără Șeful Merka și îl înlocuiește, Așa merge pe la UDSCR.

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.