Update 1 Oct. 2019.

Din ce am studiat si vazut pana acuma, filmele nu trebuie vizionate in ordinea in care ele au debutat in cinema. Drept urmare, aici vine lista mea. Recomand si vizionarea serialelor cum ar fi: Agents of Shield, Agent Carter, Jessica Jones, Luke Cage, Iron Fist, Cloak and Dagger, Inhumans, Defenders, Punisher, Daredevil s.a.m.d pentru ca din seriale afli detaliile pe care filmele nu le explica. Sa incepem!

1. Captain America: The first Avenger.

Desi Captain America a fost lansat abia in 2011, titlul o spune clar: Acesta este primul film care trebuie vizionat. Actiunea se petrece in timpul celui de-al doilea razboi mondial, iar in acest film avem practic inceputul MCU: primul ser pt super-soldati (cel pe care il face dr. Erskin), avem HYDRA, dr. Zola, Red Skull si primul “Infinity Stone” sub forma cubului, denumit Tesseract. (Cub si tesseract sunt aproape acelasi lucru)

2. Marvel One Shot – Agent Carter

Actiunea din acest Marvel – One Shot se intampla la un an dupa prabusirea lui Rogers (Captain America) in gheata. Pe scurt, este explicat cum Peggy Carter formeaza S.H.I.E.L.D impreuna cu Howard Stark. – Las si link :)

3. Captain Marvel

Lansat pe 8 martie 2019, actiunea din Captain Marvel se desfasoara in 1995, deci este logic ca vine “imediat” dupa Captain America. Se introduc rasele Kree si Scrolls, il vedem pe Furry si pe Coulson in “primele” lor zile la S.H.I.E.L.D. Este introdus Ronan (pe care il revedeti in Guradians of the Galaxy 1) si Supreme Intelligence (care probabil va avea un rol mare in viitoarele serii, asa cred eu). Aflam cum ajunge Carol Danvers (Captain Marvel) sa aibe puteri, cum ramane Furry fara un ochi si, avem din nou Tesseract-ul in scena. Bonus, intelegem de ce planul de a aduna toti super-eroii sub un “singur acoperis” se va numi Avengers Initiative. Primul endcredit ar trebui sa il vedeti abia dupa ce vizionati Infinity War, dar al doilea endcredit, are enorm de mult sens daca ai vazut toate filmele pana acuma. Daca abia acuma te apuci de vizionat acest univers, atunci al doilea endcredit este o simpla continuitate. De notat: Furry spune ca nimeni nu ii spune pe alt nume!

4. Iron Man 

Ajungem in 2008 “zilele noastre” si Iron Man isi face intrarea. Zic sa il vizionati din nou ca sa va amintiti cum a “inceput recrutarea”. In film il avem pe J.A.R.V.I.S (pe care il vedem in forma umana pt. prima data in serialul Agent Carter) care acum este un program de inteligenta artificala, denumit dupa persoana Jarvis, dar care inseamna acuma altceva. J.A.R.V.I.S = Just A Rather Very Intelliget System. Revine Phil Coulson (care joaca un rol foarte important mai tarziu, in alte filme si in serialul Agents Of S.H.I.E.L.D). Punctul culminant pentru mine este finalul filmului, atunci cand apare Nick Fury si ii spune lui Stark despre initiativa Avengers, iar de aici incepe constructia echipei si introducerea fiecarui erou.

5. The Incredible Hulk

Nu va uitati la scena din after credits de la acest film si totul va avea sens! Explic mai jos… Deci in The Incredible Hulk avem originea lui Hulk, evident, dar poate cel mai interesant lucru la povestea aceasta in afara de Bruce Banner, este faptul ca apar Betty si generalul Thunderbolt Ross si nu neaparat faptul ca apare Abomination. Cei doi, Betty si T. Ross sunt importanti pentru viitor (spoiler), mai ales daca se va introduce si Red Hulk in MCU.

6. Iron Man 2

Intr-o oarecare masura aici avem ceva “gresit” in ideea ca: Povestea lui Hulk trebuie sa se intample in acelasi timp cu Iron Man 2, pentru ca la finalul lui Iron Man 2, Fury ii spune lui Stark ca el va fi doar consultant in prima faza din initiativa Avengers. In Iron Man 2, pe langa Ivan Vanko a.k.a Whiplash, isi face prezenta si Natasha Romanof, adica Black Widow. Avem si povestea War Machine si vedem scutul lui Captain America pentru prima data “dupa ani de zile” (Avand in vedere ca actiunea din primul Captain America incepe in 1941) – Apropo, tot in Iron Man 2 avem pt. prima data si niste personaje care fac parte din HYDRA, dar ii observi doar daca te uiti si la Agents of S.H.I.E.L.D

7. Marvel One Shot – The Consultant

The Consultant se intampla imediat dupa Iron Man 2 si The Incredible Hulk

8. Marvel One Shot – Funny thing happend on the way to Thor’s Hammer

Cred ca titlul spune destule

9. Thor

Nimic special la primul Thor, desi explica o gramada de lucruri si da tonul viitoarelor filme. Ajungi sa afli cine-i Thor, Loki, Odin si Heimdal. Heimdal are un rol scurt in primele filme, dar unul esential in Infinity War.

10. The Avengers

Intram pe taramul cel fain. Toata treaba sta in jurul cubului “Tesseract” care ne-a fost prezentat in Captain America. Este filmul care ne spune ca Loki l-a pacalit pe Thor in primul film, ne explica si de ce vine o armata de extraterestri pe Pamant. Apare Hulk, Captain America, Thor, Iron Man, Hawkeye si Black Widow, pentru primul Avengers parca nici nu-ti doresti mai mult, iar cele mai memorabile faze vin de la Iron Man si Thor (Point Brake) si de la Hulk si Loki (Punny God) ah! Si la final apare si Thanos.

11. Marvel One Shot – Item 47

La doar 5 zile distanta de la invazia extraterestra in New York, se intampla asta

12. Iron Man 3

La un timp foarte scurt dupa batalia de la New York se intampla si actiunea din Iron Man 3. De aici sa retineti numele de Extremis, AIM si Ten Rings.

13. Marvel One Shot – All Hail the King

Mi se pare facut excelent!

14. Thor The Dark World

Dupa primul Avengers, intamplarile din The Dark world sunt, clar, la doar cateva ore/zile/luni distanta de la batalia din New York. Cel mai important lucru in acest film este “piatra” realitatii, acel Eather lichid pentru care se bat. Practic este deja a treia piatra prezentata, dar oficial suntem constienti ca avem prezentate doar doua… Veti vedea mai tarziu unde este a treia, desi a fost vazuta in primul Avengers.

15. Captain America The Winter Soldier

O multitudine de personaje noi! Filmul incepe cu introducerea lui Sam, cel care va deveni Falcon. Avem si moartea lui Peggy si o prezentare mai adanca a faptului ca Hydra este infiltrata solid in S.H.I.E.L.D. Dr. Zola (din primul Captain America) sub forma unui calculator, prezinta si cum s-a ajuns in situatia asta. Prezinta cum Hydra a facut o gramada de crize la nivel mondial doar pentru a impinge omenirea sa renunte la libertatea lor, in favoarea sigurantei militarizate. Evident, planul Hydra era de la inceput sa controleze lumea. In cele din urma apare Bucky, iar cu el se da lupta cea mare. Apare si Rumlow, cel care va deveni Crossbones, apare si Sharon Carter (nepoata lui Peggy) care va juca un rol crucial in Civil War. La finalul filmului ne este aratat sceptrul lui Loki din primul Avenger (dar nu spune ce face el) si apare si Quicksilver si Wanda. Apropo, daca ascultati cu atentie, este rostit si numele lui Steven Strange ;)

16. Guardians of the Galaxy

Era nevoie de o relaxare in timeline-ul MCU, din acest motiv ne descretim fruntile si apar gardienii cu personaje noi. Star Lord, Rocket, Groot, Drax, Gamora, Yondu, Nebula, Ronan si evident, Thanos! In film este cuprins cum apare piatra puterii, cum evadeaza gardienii din puscaria in care au fost inchisi de Nova Corps, ca mai apoi sa apara Taneleer Tivan adica The Collector si sa ne explice pt. prima data ce sunt aceste pietre pentru care se bat toti. In mare, cam atat. Ronan se crede prea puternic si e nervos tot timpul. Dupa ce s-a intamplat in Captain Marvel, era de asteptat.

 

17. Guardians of the Galaxy vol.2

Actiunea se intampla la foarte scurt timp dupa primul Guardians. In acest vol.2 aflam cum a fost posibil ca Star Lord sa tina o piatra a puterii in mana, fara ca aceasta sa il omoare. Apare Ego, despre care aflam ca este tatal lui StarLord  si ca acesta este un Celestial! (Huge shit in MCU, adica poate sa construiasca planete, e aproape invincibil…Pe langa multe alte lucruri pe care le poate face.) In film mai apare o rasa de oameni “destul de sofisticati”, de pe planeta Sovereign. Cel mai probabil aici se va naste Adam Worlock, asta pentru ca la finalul filmului, Ayesha (ceva mare “calugarita”) se uita la o masinarie si spune: Am sa-l numesc “Adam”. Ah, si avem si un baby Groot, care este genial!

18. Avengers Age of Ultron

Age of Ultron este preferatul meu. Intr-un final aflam faptul ca in sceptrul lui Loki, cel pe care l-a primit de la Thanos (sa nu uitam) se afla o alta piatra a puterii “mind stone”. Ultron provine din ea, Wanda si Quicksilver, idem, sunt rezultatul folosirii acestei pietre. Piatra ajunge la Vision, pe care Ultron l-a creat ca sa fie forma lui finala. La inceputul filmului aflam ca S.H.I.E.L.D nu mai exista, iar daca ne uitam la incidentele din Captain America Winter Soldier si ne uitam si la primele episoade din Agents Of S.H.I.E.L.D, alfam si motivul. Faza cu ciocanul lui Thor este memorabila, la fel si “nasterea” lui Vision. Revedeti filmul, este superb! Apropo, din acest film Thanos pleaca sa-si culeaga pietrele puterii singur. Ah! Dispare Hulk…

18.1. Inainte de Ant-man si Civil War

Mai jos este un playlist cu 10 “buletine de stiri” care ruleaza concomitent cu actiunea din Ant-Man si Civil War. Asa incepe formarea tratatului de la Sokovia. L-am inclus aici doar pentru o aprofundare in subiect. Tipa care prezinta stirile, este jurnalistul care in Iron Man 1 ii aduce lui Tony pozele din Gulmira (prima misiune al lui Iron Man)

19. Ant-man

Probabil cel mai “ignorat” film din tot MCU pana acum desi nu ar trebui. Povestea din Ant-Man este direct premergatoare la ceea ce urmeaza sa se intample in Civil War, dar pune si fundatia pt. filmul Ant-Man and Wasp. Ne este prezentata particula PYM, cea prin intermediul careia se obtine micsorarea subiectelor la nivel subatomic. (Fainosag, clar). Tineti minte particula PYM, va mai avea un rol in viitoarele filme, pentru ca Marvel nu introduce un element in film, care sa nu aibe o treaba/rezonanta ulterior. Finalul acestui film marcheaza inceputul Civil War.

20. Civil War

Civil War este povestea destramarii echipei Avengers. Totul incepe de la tratatul de la Sokovia ca urmare a ceea ce s-a intamplat cu Ultron. Tratatul este prezentat echipei Avengers de nimeni altul, decat generalul T.Ross (cel din filmul Hulk). O parte din oameni considera ca eroii trebuie sa ramana eroi si sa le multumim pentru ca salveaza planeta, cealalta parte crede ca acesti oameni ar trebui sa fie la “mana” UN (United Nations, adica a Natiunilor Unite). Tony isi indeamna colegii sa semneze acordul de buna voie, ca sa nu le fie impusa semnarea lui mai tarziu. Steve Rogers crede ca nu-i corect, pentru ca politicienii pot fi corupti, pentru ca ei au agende de implinit si acele agende se pot schimba. Practic, amandoi au dreptate. Ca sa fie totul complet, toata cearta este orchestrata de baronul Zemo! Magnific filmul, zic sa il revedeti! Am uitat sa zic ca apare si Spider-man la final ;) Siii… Era sa uit ca Steve se pupa cu Sharon.

21. Spider-Man Homecoming

Im mod normal, aici ar trebui sa fie Doctor Strange, pentru ca actiunea din  Dr. Strange se intinde pe o perioada de cativa ani buni. Punem Spider-man Homecoming pe locul acesta, avand o legatura directa cu finalul din Civil War. Totusi, la fel ca in Doctor Strange, actiunea din Spider-Man se intampla in perioade de timp diferite. Il avem pe Vulture, care isi incepe “traiul” imediat dupa evenimentele din New York, dupa care ajungem “in prezent”.

22. Doctor Strange

Este unul dintre cele mai bune filme din MCU. Povestea se intinde pe cativa ani dupa cum am spus mai sus si, este evident… Ca doar nu putea sa invete omul toate lucrurile intr-o luna… Cel mai intresant lucru in film este ca avem din nou o piatra a puterii, a 5-ea deja. Time stone este cea pe care o foloseste Strange la final, impotriva lui Dormamu. Tot in acest film avem si “incalzirea” pentru Thor Ragnarok.

23. Thor Ragnarok

Probabil cel mai bun film din trilogia Thor! Aflam ca totul se intampla la 2 ani distanta de Sokovia, ca Hulk este pe o planeta straina numita Sakar, ca Thor nu a gasit alta piatra in afara de Tesseract, care oricum era in Asgard (au dus-o acolo dupa primul Avengers) si, o gramada de alte detalii. Ne reintalnim si cu Strange, iar la finalul acestui film vedem cum apare nava spatiala al lui Thanos pe langa ei… Ups…

24. Black Panther

Black Panther se intampla cam in acelasi timp in care se intampla si Thor Ragnarok, cel putin asa vad eu totul in ordine. Pfoai ce tehnologie mai au si aia din Wakanda! Killmonger este un antagonist excelent. Pana la urma, datorita lui Wakanda isi deschide granitele. Si ca sa vezi, tot aici este si Winter Soldier (Bucky Barns) pe care Captain America l-a adus aici la “spa”. Sa-i scoata Shuri (sefa departamentului tehnologic din Wakanda) chestiile din cap, alea pe care Zemo le-a folosit impotriva lui in Civil War. Apropo, destul Vibranium pentru mii de ani.

25. Avengers Infinity War

Pana in acest moment, Martie 2019, Infinity War este unul din cele mai bune filme din seria Avengers de pana acuma. Punct. Este atat de bun, incat ai ajungi sa il si intelegi pe Thanos pana la un moment si, posibil sa-i dai si dreptate. Filmul are foarte multe momente de wow. Actiune din plin, glume bune, efecte superbe si muuulti eroi. Daca va intrebati de ce Vision este “atat de slab” in film, este din cauza faptului ca a fost injunghiat cu lancea lui Corvus Glaive, care, poate penetra pana si pielea lui Hulk. Atat de puternica este arma sa. Thor si Rocket sunt superbi, iar finalul fimului te lasa fie cu lacrimi in ochi, fie cu gura cascata. Neobisnuit pentru un film cu supereroi, dar magnific de bine facut! Furry apasa pe Pager, dar inainte de asta, Maria Hill ii spune pe nume Nick, de doua ori! Daca te uiti atent la captain Marvel ai sa observi ca ceva nu-i in ordine…

26. Ant Man & The Wasp

Abia cand vezi acest film intelegi de ce acestia nu au participat la batalia cu Thanos, iar actiunea din Ant-Man & The Wasp este oarecum concomitent cu Infinity War. Tot ceea ce se intampla in acest film, are legatura cu ceea ce va urma sa se intample in Avengers End Game. Un film superb si comic in acelasi timp. Ai putea spune ca e un film de duminica :) Apare Ghost, Jannet Van Dyne (sotia lui Hank Pym) si Quantum stuff chestii. Finalul are o legatura directa cu Infinity War!

Abia acuma, are sens sa te uiti la primul endcredit din Captian Marvel. Practic, de aici incepe EndGame!

27. Avengers EndGame

Ține 3h! EndGame este finalul tuturor filmelor de pana acuma și este un final epic! Credeti-ma, acest final are sens dupa ce pui toate in ordine. Mergeti la cinema sa il vedeti!

Pentru cei ce l-au vazut, vreau doar sa clarific/evidentiez cateva lucruri.

Fun fact: Dr. Strange a vazut EndGame de 14.000.605 de ori :) O spune chiar in InfinityWar.

Inceputul din EndGame explica unde era Clint Barton (Hawkeye/Ronin) in timpul evenimentelor din InfinityWar si, aflam motivul pentru care devine Ronin. Tony si Nebula sunt in spatiu si  joaca air football. Este enorm de interesant cum Nebula castiga pt. prima data. Tony nici nu stie si nici nu realizeaza ce a insemnat pt. ea acest lucru (Nebula nu castigase nimic pana acuma) Zero resurse de mancare, motoarele nu functioneaza. Oxigen la limita pt. inca cateva ore… Apare Cpt. Marvel.

Tony se cearta cu Rogers. Trece ceva vreme.

Se duc la Thanos si din acest “tablou” aflam (mai tarziu in film) cat de afectat iasa Thor din toata scena asta.

*Steluta – Inainte de a pleca in cautarea lui Thanos, Rocket spune ca in momentul in care Thanos a pocnit din degete (In Infinity War) un val urias de energie a fost emis de catre planeta. (Pentru ca el a facut asta fiind pe planeta Pamant). Doua lucrui de notat aici:

1. Energia emisa este compusa de multe radiatii Gama (precum Hulk) ceea ce ar putea duce la aparitia mutantilor (X men, Fantastic Four) in MCU.

2. Daca Rocket stie asta, stiu si alte planete cu o tehnologie relativ asemanatoare ca ceva s-a intamplat pe Pamant. Poate asa intra Galactus in scena?

… 5 ani mai tarziu.

Extrem de interesanta “sedinta” cu Blackwidow/Natasha, Nebula, Rocket, Rhodey, Cpt. Marvel si Okoye. Okoye si Natasha zic ceva foarte interesant: E vorba de un cutremur care a fost sub ocean si Okoye spune ca nu-i intereseaza… O fi posibil ca prin acest dialog intre Natasha si Okoye, sa fie “introdus” Namor the Submariner in urmatoarele filme? Poate in Black Panther 2? – Sa nu uitam ca in Captain America: The Winter Soldier este mentionat “Dr. Strange” desi el apare in peisaj 5 ani mai tarziu (la propriu). In Guardians of the Galaxy vol.2 este mentionat Adam, care cel mai probabil va fi Adam Warlock. Posibil, mai ales pt. faptul ca in Iron Man 2, pe unul dintre ecrane (in scena cu recrutarea pt. Avangers) apare un punct in mojlocul oceanului, care ar putea sa fie locatia lui Namor…  – Vom vedea

*Seteluta – La finalul sedintei de mai sus, Cpt. Marvel se uita la Rhodey mai lung si spune: Succes. Nu poti trage multe concluzii de aici, dar de ce ii spune doar lui? O fi ceva intre ei pe viitor? In benzile desenate a fost. Om vedea ce o fi si in filme.

Apare AntMan – In finalul filmului AntMan & The Wasp vedem ca acesta a ramas blocat in taramul Quantum. A trecut 5 ani pe pamant si doar 5 ore pt. el, fiind in Quantum. Un sobolan misuna prin masina respectiva si apasa un botun, boate doua. Duba se afla in depozitul 616. Acest nr. 616 este si numarul universului principal, adica acesta in care se intampla totul in MCU, este in universul 616.

Forma lui Thor din acest film se inspira dintr-o serie a benzilor desenate denumita “What If?”, dar si faptul ca multa lume a criticat scenaristii ca l-au facut pe Thor prea puternic in Infinity War trebuie luat in calcul.

Timpul nu poate fi schimbat. Mi se pare superb acest concept! Trecutul nu poate fi schimbat. Il explica enorm de bine si Banner si Nebula si The Ancient One! – Practic, tu poti merge in trecut, dar nu poti schimba lucrurile deja petrecute in respectivul univers. Daca schimbi ceva, creezi un univers paralel. Cum ar veni, nu mai esti in universul 616 de care am zis mai sus, ci esti in 616.1. Asta a facut si Loki si Rogers.

Toata calatoria in timp dupa pietrele puterii este superba. Captain America are doua scene memorabile aici. Una in lift cu Rumlov (Crossbones) si Sidwell (Hydra amandoi) iar cealalta scena cand se bate cu versiunea sa din 2012.

Hulk e singurul care poate folosi manusa cu pietrele puterii fara sa moara de atata putere. Dupa cum o spune si el, razele emise sunt majoritatea Gama, deci el e cel mai potrivit sa produca snap-ul si sa-i aduca pe toti inapoi.

Captain America reuseste ceea ce trebuia sa ne dea de gandit in Age of Ultron. Ciocanul lui Thor. Geniala miscarea si lupta. Totusi, va trebui sa aflam din ce metal este sabia lui Thanos? Poate Uru, ceea ce ar explica multe, dar inca nu stim.

Avengers Asamble! Asteptam cuvintele astea din 2012, dar nu-i bai. Au venit fix cand trebuia! Fix!

Captain Marvel este frikin strong! Dar tot nu rezista unui pumn cu piatra puterii.

I am Iron Man are acuma o alta conotatie, in special pentru cei care au vazut toate filmele din 2008 incoace.

Ultimele trei lucrui:

1. Flacaul (copilul, tanarul) de la inmormantare este pustiul din Iron Man 3.

2. Rogers (Cpt. America) s-a intors in universul 616

3. Atata timp cat nu vedem un “cadavru” sa nu credem nimic. Sigur Tony a murit, este normal, dar! Pana la urma Furry este seful, adica omul care si-a inscenat propria moarte si omul care a creat programul T.A.H.I.T.I. fix pentru astfel de situatii. Remember Coulson? Nu zic ca se va intampla acelasi lucru, zic doar ca tehnologia exista in MCU. Mai exista si “regeneration cradle” pe care Helen Cho il poate reface…

#Numazic

28. Spider Man – Far from Home

Actiunea se intampla dupa Avengers EndGame si are mult sens. Mysterio este un anti-erou foarte bun! Este fascinant cati anti-eroi a produs Tony Stark. De ce? Pai avem asa: Iron Monger, Whiplash (desi acesta este mai degraba un anti-erou produs de Howard Stark) continuam cu A.I.M (Advanced Ideea Mechanics) adica Aldrich Killian, 10 Rinkgs cu Mandarin si, pana la urma, el l-a “produs” si pe Mysterio! Sunt curios cati vor mai aparea ca urmare a unor actiuni facute de Tony Stark. Filmul arata practic maturizarea lui Spider-Man. El insista sa fie un adolescent si practic sa fie lasat sa fie unul, dar evident ca shit happens si na… Filme. Totusi, iasa un alt pusti la finalul filmului fata de cel cu care a inceput. Moral vorbind. Mi-ar fi placut ca trip-ul pe care l-au facut prin Europa sa nu fi fost un cliseu atat de clasic… Adica Venetia, Praga si Londra… Sincer, doar Paris mai lipsea si era cel mai clasic cliseu de tur al Europei… Altfel, Spider-Man si Mysterio se bat intr-un final, dar tot Spider-Man iese cel mai sifonant din toata povestea asta. De notat faptul ca “Avengers Tower” este renovat si probabil, foarte probabil, nu mai este in proprietatea Stark Industries. Posibil sa il fi cumparat Mr. Fantastic? Vom vedea… Probabil in 4-5 ani de acuma…

Fascinant sa aflu la finalul filmului, de ce “Maria Hill” ii spunea Nick lui “Furry”… Ceea ce aduce intrebarea: Oare Furry e plecat de pe pamant inca din actiunea cu Captain Marvel, respectiv la o vreme dupa, iar tot ceea ce am vazut noi pana acuma ca Furry si Maria Hill, sa fi fost, de fapt, Thalos si sotia sa?! Interesant! Foarte interesant!


Comments

 • Ella

  Multumesc pentru explicatii si pentru ca ne ajuti ,spunand in ce ordine sa vizionam acest filme.
  Eu acum am terminat de vazut Endgame si ma gandesc sa caut si pe cele pe care nu le-am vazut.

  Multumesc inca o data

 • O lista buna si la subiect, multumesc

 • Ai structurat frumos lista si imi plac mult Gif-urile :D

 • Mirel

  Salut! Aș vrea să remarc ceva și dacă am dreptate cred că veți schimba ordinea la început. Cred că primul film cu care ar trebui să înceapă lista este Captain Marvel. Spun și de ce. În primul rând este filmul în care Fury apare în tinerețe și care ne arată cum își pierde ochiul. În al doilea rând este conversația pe care o are la sfârșitul filmului cu agentul Coulson și unde spune că au dat peste persoana cu abilități ( Cap. Marvel) fără să caute și schimbă denumirea la proiectul lui în Initiativa Avengers, denumirea avengers fiind inspirată din poza în care apărea Danvers cu avionul de luptă. Abia de acolo încep căutările și recrutarea pentru trupa Avengers. Cred că ăsta ar fi normal începutul: Cap. Marvel, Cap. America… Cap America începe cu găsirea lui sub zăpadă și gheață iar Fury apare deja cu ochiul acoperit. Faptul că povestea lui Cap America se petrece înainte de toate, este doar pentru ca să înțelegem cum a apărut el. Chiar denumirea The First Avenger, face ca filmul să fie după Cap Marvel. Ideea de Avengers a apărut de acolo. Asta e părerea mea. Sunt fan, am văzut toată seria cu tot cu scurt metraje și seriale și cred că așa e corect.
  Mulțumesc pentru munca voastră și explicații. Numai bine vă doresc!

  • Ivo

   Partial de acord. Punctele prezentate de tine se duc pe un fir logic, dar lipsesc detaliile… Sa exemplific: Pe cand Furry este tanar, S.H.I.E.L.D este deja intemeiat, el fiind intemeiat de Peggy Carter la un timp foarte scurt dupa ce Cap. America se prabuseste in zona arctica, deci anii 40-50. Capt. America incepe “in zilele noastre” dar actiunea filmului se petrece in anii 40… Finalul Cap. America revine la “zilele” noastre, dupa niste ani buni de la Capt. Marvel.
   Ca totul sa aibe un sens cronologic mai mare, post credit-ul din Cap. America trebuie vizionat inainte de primul Avengers, precum si post credit-ul din Cap. Marvel trebuie vizionat inainte de End Game… Doar asa au sens cronologic.

Leave a Comment

© Copyright Ivo Bobal. All Rights Reserved.